Lastenboek residentie Medano

 

Algemeen   Prijzen / Plannen   Lastenboek  Foto's

 

HOOFDSTUK 1 : VOORBEREIDENDE WERKEN.

1. PLANNEN
De plannen van het appartementsgebouw werden opgemaakt door architect Wim Vyncke.

2. BOUWVERGUNNING
De bouwvergunning werd in december 2013 verleend door de gemeente Bredene

3. BETONSTUDIE
De aard van de funderingen is in functie van de bodemgesteldheid, paalfundering.
Een diepsondering werd uitgevoerd voor de stabiliteit van het gebouw door een gespecialiseerde firma. Alle funderingen, lintelen, balken en kolommen worden uitgevoerd volgens de normen en onder de verantwoordelijkheid van een gespecialiseerd studiebureau bvba studiebureau Wittouck.

4. AFBRAAKWERKEN
Afbraakwerken worden uitgevoerd door een erkend aannemer.

5. VEILIGHEIDSCOÖRDINATOR
De veiligheidscoördinatie wordt gedaan volgens de geldende wetgeving.

6. EPB (Energie Prestatie Binnenklimaat)
Het gebouw voldoet ruim aan de alsmaar strenger wordende eisen.

HOOFDSTUK 2 : RUWBOUWWERKEN

1. RIOLERING
De riolering wordt uitgevoerd in kunststofmaterialen (Benor-kwaliteit) en worden volgens de bestaande lokale voorschriften aangesloten op de stadsriolering. Tracé van de riolering wordt gevolgd volgens plan architect. Er is een regenput en septische put voorzien.
De nodige wachtleidingen zijn voorzien voor de nutsleidingen.

2. GEWAPEND BETON
Alle funderingen, balken en kolommen worden uitgevoerd volgens de normen en onder de verantwoordelijkheid van het gespecialiseerd studiebureau.
De vloerplaten zijn van het type groot formaat. Platen, dikte en wapening volgens studie ingenieur.
De aangegoten terrassen en balkons bestaan uit sierbeton met thermische verankering.
De verdiepingen worden van elkaar gescheiden door predalen met opstort volgens studie.

3. METSELWERKEN
De metselwerken in combinatie met de betonconstructie worden op de traditionele bouwwijze uitgevoerd. De scheidingswanden met de gemeenschappelijke wanden, de steunwanden en de overige binnenmuren worden uitgevoerd in isolerende snelbouwstenen van gebakken aarde en dit op de dikte aangeduid op de plannen. Voorzetwanden die deel uitmaken van de scheidingswand tussen 2 wooneenheden kunnen uitgevoerd worden in gepolijste gipsblokken van 7cm.

4. GEVELS
De voorgevel is opgetrokken in lichte grijze baksteen met accenten van donkergrijs, gecombineerd met donkergrijs sierbeton, vervaardigt in een eerste rangsfabriek. Uitzicht en samenstelling volgens de keuze van bouwheer en architect. Alle voegen tussen deze elementen worden opgespoten met een hoogwaardig plastische voeg. De open gemene zijgevels worden geïsoleerd en bekleed met leien.
5. ISOLATIE
• HYDRO :

Alle muren op en onder het peil van het gelijkvloers zijn tegen opstijgend vocht voorzien.

• THERMISCHE :

De spouwmuren worden geïsoleerd met een dikke vaste PIR plaat van minimum 8cm dik dit volgens de nieuwe verstrengde isolatie normen van 2012 met benaderende Rt waarde hoger dan 3,5 m²K/W.
Op iedere verdieping tussen vloerplaat in gewapend beton en de chape wordt er een isolerende uitvullingslaag met EPS korrels aangebracht van 6cm dik, terug volgens de verstrengde isolatienormen van 2012 met een benaderende waarde van Rt waarde van 1 m²K/W
Op het gelijkvloers wordt er polyurethaanschuim gespoten van 7cm dik met een benaderende waarde van Rt waarde hoger dan 1 m² K/W
Het hellend dak wordt voorzien van 18cm dikke glaswol met een benaderende waarde van Rt waarde van 3,7 m²K/W
Het plat dak bestaat betonnengewelven met helling, hierop komt een bitumen laag, 12cm PIR isolatie en als afdekking EPDM dit heeft een benaderende waarde van Rt waarde hoger dan 4,2 m²K/W
Hoe hoger de Rt (weerstand) hoe beter geisoleerd.

• GELUIDSISOLATIE :

Op iedere verdieping wordt tussen de uitvullingslaag en de chappe een akoestische laag aangebracht, tegen de opgaande wanden zijn er isolerende randstroken voorzien. Zo bekomen we een verbeterde geluidsisolatie.

6. DAKBEDEKKING
Het hellend dak wordt uitgevoerd in 1ste klasse hout, met ertussen isolatie. Bedekking met menuserite, tengellatten en panlatten. Dit wordt dan bedekt met een pan kleur zwart – antraciet. Het plat dak wordt voorzien uit betonnen gewelven met Pir isolatie en EPDM dichting.
De nodige afvoeren voor het regenwater zijn voorzien in zink.

7. BUITENSCHRIJNWERK
Alle buitenschrijnwerk vooraan is in PVC-kleur licht grijs, en wordt uitgevoerd volgens de keuze van bouwheer en architect. De voegen tussen de ramen en de gevelvlakken worden opgespoten met hoogwaardig plastische voeg. De vensterramen (7 of 6 kamers) worden geplaatst met verbeterde afstandshouders. De isolerende dubbele beglazing heeft een min. K-waarde van 1,0 W/m². Alle ramen zijn draaikipramen ofwel schuiframen.

8. PLEISTERWERKEN EN CHAPE
De muren en plafonds in de appartementen zullen vlak en afgewerkt worden. De uitspringende hoeken worden beschermd met een hoekijzer.
De pleisterwerken worden uitgevoerd met machinegips of plamuur.
De betonplaat wordt afgewerkt met een isolerende uitvullingslaag, hierop komt een geluidsisolerende mat om de klasse Ia te bekomen. De vloer wordt vlak uitgevuld met ca. 5 cm chape voorzien van bewapeningsvezels en randstroken.

HOOFDSTUK 3 : AFWERKING.

Afwerking van de gemene delen

1. INKOMDEUR
PVC -beglaasde deur met kader en driepuntslot, idem voor 2de sasdeur maar dan met een elektrisch slot, te bedienen vanuit het appartement via videofoon.

2. OVERIGE DEUREN
Vlakke afgewerkte standaard deuren (kleur nog te kiezen door bouwheer) en waar nodig brandwerende deuren van RF1/2u, alle deuren evenals de omlijsting en bekleding zijn volledig afgewerkt. (geen schilderdeuren)

3. BRIEVENBUSSEN
Er wordt een brievenbusmeubel in de inkom voorzien.

4. VLOERBEKLEDING
Hoogwaardige volkeramische vloertegels voor alle algemene delen. De inkom wordt bekleed tot ca. 120cm hoogte.

5. TRAPZAAL
Trapsleden zijn uit beton, de treden en tegentreden worden bekleed in natuursteen, naar keuze bouwheer.

6. LIFT
De gemeenschappelijke inkomhal is voorzien van een lift merk Herbo.
De machinekamer zit op het 4de verdiep, boven de laatste stopplaats
Vermoedelijke capaciteit : 8 personen en 630 kg, liftkooi ca. 1100 x 1400 mm, deurbreedte van 90cm.

7. BRANDVEILIGHEID
Volgens de voorschriften en het advies van de brandweer.

8. ELEKTRICITEIT
De installatie wordt gekeurd afgeleverd met eendraadschema en situatieschema.
Er is een videofooninstallatie met verlichte drukknoppen aan gemeenschappelijke inkomdeur.
Het buizennet met leidingen voor de aansluiting op de telefoon, radio en tv-distributie is voorzien in ieder appartement.
De installatie omvat onder meer de distributieleidingen in de gemene delen en een leiding voor de lift.
De lichtpunten in de traphal zijn te bedienen door drukknoppen aangesloten op een tijdschakelaar.
De hoofdzekering bevindt zich in de het tellerlokaal.
Er is een telefoonleiding voor de lift voorzien.
De elektrische aandrijving en bediening van de brandkoepel is eveneens voorzien.
In de inkom glv zijn inbouwspots voorzien in het plafond, werkend op aanwezigheidsmelder.
Het sas op elke verdiep heeft een armatuur met ingebouwde sensor.
Noodverlichtingen zijn voorzien in de gemeenschappelijke delen.
De garages worden verlicht met TL-armaturen die bediend worden met schakelaar.

9. SCHILDERWERKEN
De inkom, lift- en traphal wordt geschilderd in een kleur naar keuze bouwheer.
Alle muren en liftdeuren van de gemene delen worden geschilderd.

10. BALUSTRADEN EN LEUNINGEN
De balustraden op de terrassen in de voor- en achtergevel bestaan uit geanodiseerd aluminium naturel kleur in combinatie met glas of kunststof, en profiel volgens keuze bouwheer en architect. Vorm volgens de veiligheidsvoorschriften.
De trap wordt voorzien van een trapleuning, bestaande uit aluminium buisprofielen, kleur naturel en gaande van de onderste trede tot aan de borstweringshoogte van de bovenste verdieping.
Waar nodig op de terrassen, zie plan, worden er glasschermen geplaatst.

Afwerking van de privatieve delen

1. BEVLOERING - MUURBEKLEDING IN FAIENCE.
De keuze van de vloer- en muurbetegeling dient te geschieden in de toonzaal bij een door de verkoper-eigenaar aangeduide leverancier.
Eventuele verrekeningen in meer, gebeuren rechtstreeks aan de verkoper-eigenaar.
Alle vloerbekledingen worden op een cementchappe gekleefd of bij onmogelijkheid hiervan geplaatst in een zandcement bed.
Het plaatsen van de tegels in chappe of zandcement bed, BTW en plaatsing is voorzien in de totale prijs, maar niet inbegrepen in de handelswaarde. Overal is de handelswaarde de prijs van het artikel zelf excl. btw. Dit zijn dan ook de prijzen die in iedere toonzaal aangeduid zijn.

Alle vloeren, op uitzondering van de slaapkamers, hebben een particuliere handelswaarde van max. 50 euro/m² excl. btw met bijpassende plint met handelswaarde van max. 11 euro/lm. De prijs van de plaatsing is gerekend voor van 30x30 tot 60x60cm, indien men hiervan afwijkt, kan hiervoor een meerprijs aangerekend worden.

Voor de W.C. - badkamer zijn er wandtegels voorzien tot op kamerhoogte met een handelswaarde van max. 45 euro/m², de prijs van de plaatsing is gerekend voor formaat tussen 20x20 en 30x60cm, indien men hiervan afwijkt, wordt hiervoor een meerprijs aangerekend worden. In de keuken wordt enkel tussen de onder en bovenkasten wandtegels geplaatst met dezelfde handelswaarde. Dit voor formaat 10x10 of 15x15cm. Alle prijzen excl. btw

De vloeren van de slaapkamers zijn voorzien in hoogwaardig laminaat 8mm (klasse 32 – G5 systeem) kleur naar keuze met plint in bijpassende houtstructuur en ondervloer in de prijs inbegrepen.

Onder de inkomdeur van het appartement wordt een dorpel voorzien passend bij de vloer van het sas. Onder de binnendeuren worden (waar nodig) overgang- of eindprofielen voorzien.

2. TABLETTEN.
Alle ramen worden voorzien van een venstertablet in natuursteen, alle zichtbare vlakken zijn afgewerkt .

3. TRAPPEN.
De trappen in de 5 duplexen zijn vervaardigd in 1ste keus beuk, de leuning wordt uitgevoerd in combinatie met inox en beuk, het vernissen of schilderen is ten laste van de koper.

4. SCHRIJNWERK.
Vensterramen: het raamwerk bestaat uit PVC wit van binnen met waar nodig ventilatieroosters type P4 (hoge geluidsisolatie), onderhoudsvrij en volledig afgewerkt. De ramen worden binnen uitgepleisterd.
De binnendeuren zijn van het type afgewerkte deuren ( hoge kras-stoot en slijtvastheid) met inox kruk te verkrijgen in verschillende kleuren. De bekleding en de omlijstingen zijn eveneens afgewerkt in hetzelfde materiaal. Er is een deur met glaspartij voorzien tussen inkom en leefruimte. Elk appartement is voorzien van een standaard brandwerende inkomdeur volledig afgewerkt met RF1/2u en 3-puntslot.
De inkomdeur naar het appartement moet voor ieder appartement gelijk zijn, kwestie van uitzicht in het sas.
Deuren te kiezen in toonzaal door de bouwheer in toonzaal door de bouwheer op te geven.
5. KEUKENS.
AFWERKING KEUKENMEUBELS Nolte -Manhatten of gelijkaardig.
Korpus : Drievoudig gelaagde spaanplaat 16mm, DIN-EN 312.
Aan beide zijden bekleed met melaminehars.
Achterwand HDF, 3,2m dik. Meervoudige deuvelverlijming.
De kleur van de binnenkant is bij alle modellen standaard in korpuskleur.
Er is een ventilatievoorziening voor frigo.
Passtukken: Alle passtukken, alsook onderplint van de keuken worden uitgevoerd in korpuskleur.
Kastdeuren : Zeer ruim Gamme in verschillende kleuren.
Handvaten : Zeer ruim gamma naar keuze.
Werkblad : 50 uitvoeringen en 40mm dik. Hoogwaardig, drievoudig gelaagde opbouw, bekleed met kunststof. Onderzijde bekleed met waterafstotend, harsdoordrenkt papier beshichtet.
Gepatenteerde verbinding van de werkbladen.
Scharnieren : Massief metalen uitvoering, driedemensionaal verstelbaar.
Met geïntegreerde demper en een openingshoek van 105°.
Ladesysteem : Standaard volledig uittrekbaar met demping.
Hoge, gesloten zij- en achterwanden van staal.
Prismagelagerde geleidingen in stabiele stalen behuizing.
Er is een bestekinzet voorzien in één lade.
Plinten : Spaanplaat met directe coating op melamineharsbasis. Vloeraansluiting door 5mm dik afdichtprofiel van PP, waterdicht.

Alle onderkasten worden gemonteerd op vochtbestendige regelbare kunststof voetjes. Per kast minimaal vier vast met de korpus verbonden adapters voor bevestiging van de plintvoeten.
De kunststof voetjes hebben als voordeel, dat de kasten éénvoudig te regelen zijn in hoogte. De ruimte onder de kasten is altijd bereikbaar. Daar de poten uit kunststof zijn is er bij wateroverlast op de vloer geen kans toe schade.

De hangkasten en onderkasten zijn telkens 75 cm hoog. De ruimte tussen de bovenkasten en het plafond wordt afgewerkt in MDF. Er is 1 kolomkast voorzien. De totale hoogte van de keuken bedraagt 222cm.

Alle inbouwtoestellen zijn van het topmerk AEG (op vraag zijn er ook andere merken te verkrijgen)
- AEG Telescopische dampkap DF4160-ML
Inbouwtoestel uit inox met 3 snelheden en verlichting.
Een afwasbaar aluminium casettefilter
- AEG Vitrokeramische kookplaat HK634030FB
Met 4 kookzones, waarvan 2 uitbreidbaar.
Instelbare timer, kinderslot, optimale controle tijdens het koken.
Helder gestructureerde elektronische TouchControl-bediening.
- AEG ééndeurskoelkast inbouw SKS51000S0
Inhoud van 185 L en zeer til 35dB
Klasse A+
- AEG combi – oven inox MCC4061E-M
Functies : microgolf 900W, grill 1400W, hetelucht 40-250°C, microgolf & grill, microgolf & hetelucht.
Digitaal display met overzicht en intellingen.
- AEG volledig integreerbare vaatwas F55000VI1P.
A+ met unieke AutoOff-functie – 11% effeciênter dan de A klasse.
Zeer grote laadruimte voor perfect schoon service.
5 programma's en 4 temperaturen, enz...
Sanitair spoeltafel in Silgranit met grote en kleine spoelbak met bijhorende keukenkraan.

De keukens worden gekozen in toonzaal nog op te geven door bouwheer.
Het keukenplan van het appartement of duplex is reeds opgemaakt.
De keuken heeft een totale particuliere handelswaarde van ca. 7.500 euro excl. btw, plaatsing en toestop boven kasten. Afhankelijk van het type appartement. De correcte gegevens kunnen opgevraagd worden.
6. ELEKTRICITEIT.
De installatie wordt gekeurd afgeleverd samen met het ééndraadschema en het situatieschema.

De lichtpunten en stopcontacten worden uitgevoerd volgens de aanduidingen op het detailplan van de elektriciteit, opgemaakt door de bouwheer.

Er kunnen echter wijzigingen aangebracht worden, voor zover dit geen meerprijs tot gevolg heeft.
De inrichting voldoet aan het technisch reglement en de voorschriften van de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij, aard van de spanning : 230V
Ze is strikt individueel en van het ingewerkte type en hermetisch waar de voorschriften het vereisen.
De individuele automaten van de private leidingen bevinden zich in het verdeelbord bij de berging van de appartementen.
Elk appartement beschikt over een individuele teller (dag en nacht) opgesteld in het tellerlokaal in de kelder.
Alle stopcontacten en schakelaars zijn van het type S1 wit van BERKER of gelijkaardig.
De installatie bevat geen armaturen in de private delen.

Volgende elektrische punten worden voorzien (kleine afwijkingen zijn mogelijk) :

- leefruimte * 2 lichtpunten enkele richting, en waar nodig dubbele richting
* 6 stopcontacten op plinthoogte
* contactdoos voor digitale TV-distributie (coax en utp)
* contactdoos met utp voor telefoon
* leiding voor thermostaat
- keuken * 1 lichtpunt met enkele richting
* 1 lichtpunt onder de hangkasten enkele richting
* 4 stopcontacten boven werkblad
* 1 stopcontact voor vaatwas
* 1 stopcontact voor microgolf/oven
* 1 stopcontact voor frigo
* 1 stopcontact voor dampkap
* 1 aansluitpunt voor keramische kookplaat
- inkom * 1 lichtpunt dubbele richting
* 1 stopcontact op plinthoogte
* leiding voor videofoon installatie
* videofooninstallatie
* deurbel met naamplaatje
- nachthall * 1 lichtpunt dubbele of driedubbele richting (duplexen)
- toilet * 1 wandlichtpunt enkele richting
- badkamer * 1 lichtpunt enkele richting
* 2 stopcontacten boven onderkast
* 1 aansluiting voor lichtpunt en stopcontact in meubel.
- berging * 1 wandlichtpunt enkele richting
* 2 stopcontacten
* 1 stopcontact of aansluiting voor cv-ketel
* 2 stopcontacten voor wasmachine en droogkast.
* verdeelbord met automatische zekeringen en 2 differentieelautomaten.
- slaapkamers * 1 centraal lichtpunt dubbele richting
* 3 of 4 stopcontacten op plinthoogte afhankelijk van grootte slaapkamer.
* stopcontact voor utp en coax.
- garage * 1 opbouwlichtpunt met armatuur enkele richting
* 1 stopcontact los en 1 stopcontact voor electrische motor.

7. BADKAMERMEUBILAIR.
Per appartement is er in de badkamer een designmeubel voorzien..
Het geheel omvat : hangende onderkast van ca. 120 cm breed met 2 geïntegreerde wastafels in kunst- tablet, spiegelkast met verlichting.
De kranen, afvoeren enz.. zitten bij het sanitair.
Deze wordt gekozen in toonzaal nog op te geven door bouwheer.
Het meubel heeft particuliere handelswaarde van ca. 2.000 euro excl. btw.

8. CENTRALE VERWARMING & WARMWATER BEREIDING
De centrale verwarming bestaat uit een individuele elektronische gesloten HR TOP condens gaswandketel voor c.v. en warm water werken op aardgas met volgende voordelen :
- de installatie is zo berekend dat er in alle verwarmde ruimte een temperatuur van 22°C wordt bereikt bij een buitentemperatuur van -10°C.
- de radiatoren zijn zeer ruim gedimensioneerd op 60-50°C zodat er een zeer hoge condensatie gebeurt in de ketel met als gevolg een zeer laag verbruik.
- de gaswandketel is elektronisch, dus zonder waakvlam, met voldoende verwarmingsvermogen, werkend op aardgas en aangesloten op een gesloten schouw. Dit toestel hangt aan de wand in de berging.
De radiatoren zijn van hoogwaardig plaatstaal met waarborg, type compact ventiel, dit wil zeggen, moderne plaatstalen radiatoren met boven- en zijroosters en ingewerkte thermostaatkraan.
Iedere radiator is voorzien van thermostaatkraan op uitzondering van de radiotoren die opgesteld zijn in het lokaal waar de digitale klokthermostaat staat.
De aansluiting van de radiatoren gebeurt via de muur, dus geen leidingen die door de vloer komen.
In iedere slaapkamer wordt één radiator geplaatst, in de living-keuken worden naargelang de studie 2 of 3 radiatoren geplaatst. In de badkamer komt er een sierradiator wit van kleur, waar men zijn handdoeken kan ophangen en drogen.
De bediening van de verwarming gebeurt door middel van een elektronische klokthermostaat met verschillende programma's die opgesteld staat in de leefruimte.
Elk appartement beschik over een individuele teller opgesteld in het tellerlokaal in de kelder.
De installatie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde firma.

9. SANITAIR.
De installatie wordt uitgevoerd volgens de voorschriften van het plaatselijk waterbedrijf.
Alle sanitaire toestellen zij voorzien van warm en koud water, excl. W.C. ruimte.
Verdeelleidingen in de appartementen voor warm en koud water worden uitgevoerd in meerlagige kunststof-aluminiumbuis diameter 20/2.5 en 16/2.
De afvoerbuizen en valbuizen zijn uitgevoerd in geberit of PP-buis.
Elk appartement beschikt over zijn individuele teller opgesteld in het tellerlokaal in de kelder.

Toestellen met toebehoren voor de appartementen.
W.C. : * Een hang-W.C (gemakkelijk te onderhouden) in wit porselein met spaartoets, witte zitting, ingebouwde onzichtbare jachtbak en papierhouder
* Porselein handwasser met verchroomde Grohe kraan met sifon en plug.
* Handdoekhouder en borstelhouder en spiegel.
* Badkamer : afhankelijk van het appartement, acryl bad en/of douche of inloopdouche
* Verchroomde thermostatische kraan Grohe voor bad met douchegarnituur
* Bij afwezigheid van douche wordt er een glazen badscherm voorzien op het bad.
* 2 verchroomde eengreepsmengkranen Grohe met automatische afvoer, sifons en de nodige stopkranen
* De 5 duplexen hebben een bijkomende hang WC in de badkamer in wit porselein
Keuken : * Zie bij keukenmeubel.
Voor de appartementen een totale particuliere handelswaarde van ca. 3.000 euro.
Alle prijzen excl. btw en plaatsing.
De toestellen worden gekozen in toonzaal nog op te geven door bouwheer.

Waar nodig worden brandhaspels en poederblussers voorzien, dit op aangeven van de brandweer.

10. GARAGE.
De bevloering van de garages in gepolierd beton of betegeld, keuze door bouwheer. Iedere garage heeft een lichtpunt en stopcontact dat is aangesloten op zijn elektriciteitsnet.
De garages zijn uitgerust met een sectionale poort met motor kleur antraciet.

11. VENTILATIE.
Het gebouw is voorzien van mechanische ventilatie voor de badkamer, wc, keuken en waslokaal met rechtstreekse verbinding met de buitenlucht. Alle zichtbare afzuigmonden in de appartementen worden uitgevoerd in witte afzuigmonden. De toevoer van de lucht gebeurt via Renson roosters in de ramen. De doorstroom van de lucht gebeurt via een opening van 1cm onderaan de deuren.
De gemotoriseerde dampkap mondt rechtstreeks uit naar buiten, dus altijd voldoende afzuigkracht en geen geluidshinder zoals bij een centraal systeem. Tevens is er een terugslagklep voorzien voor ongewenste luchtinfiltratie.

12. TERRASSEN.
De terrassen aan het gebouw zijn gegoten uit sierbeton met thermische isolatie. Op uitzondering van de dakterrassen waar dit niet mogelijk is, die zijn in kunststof of houten plankenvloer met open voeg worden uitgevoerd.
Terrassen op het gelijkvloers worden uitgevoerd in weersbestendige tegels of plankenvloer uit hout of pvc.

13. BUITENAFWERKING.
De terraszones op het gelijkvloerse verdiep worden afgesloten met paal en draad op een hoogte tussen 70cm en 180cm.
De tuinen worden voorzien van aarde en er wordt gras gezaaid.
De opritten worden voorzien in betonnen klinkers of in versterkte groen graszone, evenals de parkeerplaatsen.

HOOFDSTUK 4 : ALGEMENE VOORWAARDEN

1. ALGEMEENHEDEN
De appartementen worden sleutel op de deur verkocht, volgens plannen en tekeningen van architect en conform het lastenboek die de koper erkent te ontvangen heeft.

Daar de verkochte goederen bij aankoop meestal niet zijn voltooid, gebeurt de verkoop aan de hand van volgende documenten :

• Tekenen van de voorlopige verkoopsovereenkomst met voorschot van 5%
• De notariële basisakte met het algemeen reglement van mede-eigendom.
• De goedgekeurde plannen worden gehecht aan de basisakte.
• Het lastenboek met beschrijving van de materialen
• 100% bankgarantie volgens de Wet Breyne.

2. VERZEKERING – AANSPRAKELIJKHEID - WAARBORGEN
De bouwheer en/of aannemer heeft een Alle Bouwplaats Risico polis lopen voor de uit te voeren werken. Na het verlopen van deze polis neemt de bouwheer een brandpolis. Deze polis zal door de vereniging van mede-eigenaars na oplevering worden overgenomen en zal der de verschuldigde premies voor betalen tot aan de volgende vervaldag.
De overdracht van de risico's zal vanaf de voorlopige oplevering van de gemeenschappelijke en/of privatieve delen starten. Vanaf deze datum start ook de 10 jarige aansprakelijkheid voor zware gebreken .
Alles in overeenstemming met de voorschriften van het Burgerlijk Wetboek.

3. PLANNEN.
De plannen van het gebouw die aan de kopers of kandidaat-kopers overhandigd worden zijn op schaal met juiste afmetingen, dus geen folders met onduidelijke afmetingen.
Zij worden ter goede trouw opgemaakt door de architect na meting van het terrein door een landmeter.
De verschillen die zouden voorkomen, hetzij in meer of hetzij in min, zullen worden beschouwd als aanvaardbare afwijkingen, die in geen geval de eis tot schadevergoeding door één der partijen rechtvaardigen. De verkoper behoudt zich het recht voor detailaanduidingen van het huidige lastenboek en plannen te wijzigen, indien deze nodig geacht worden door de architect of voorgesteld worden door de bevoegde administratieve overheden.
De oppervlakten van de appartementen zijn netto oppervlakten d.w.z. dat de oppervlakten van liftkoker, traphal en lifthal niet in rekening zijn gebracht. De tekeningen van meubilair en keuken op de plannen zijn enkel ter illustratie, tonen wat er mogelijk is in de ruimten, en niet inbegrepen in de verkoop. Keukenplan vindt u verder in het lastenboek, of op aanvraag.

4. MATERIALEN.
De werken zullen door de aannemers uitgevoerd worden, met materialen die in deze beschrijving aangegeven zijn. Op advies van de architect behoudt de verkoper zich het recht om wijzigingen aan te brengen in de keuze der materialen voor zover deze wijzigingen geen nadeel berokkenen aan de in het lastenboek beschreven kwaliteit.

5. MEERWERKEN OF WIJZIGINGEN
Alle meerwerken of wijzigingen op aanvraag van de kopers, die worden aangebracht aan de oorspronkelijke uitvoering van hun privatieve, kan een verlenging van de uitvoeringstermijn tot gevolge hebben. Alle wijzigingen moeten tijdig door gegeven worden, en telkens is er een schriftelijke (mail bvb) akkoord nodig. Alle wijzigingen dienen vooraf betaald te worden.
Het prijsverschil in meer, t.o.v. aan de oorspronkelijke handelswaarde van tegels enz., gebeurt steeds volgens de benodigde hoeveelheden, met inbegrip van afval voor verzagen enz.. en rekening houdend met de levering van minimum hoeveelheden.

6. ZETTINGEN VAN HET GEBOUW
De krimp- en zettingsbarsten veroorzaakt door de normale zetting van het gebouw is enerzijds geen reden tot uitstellen van betaling en anderzijds ressorteert dit niet onder de verantwoordelijkheid van de bouwheer of architect. Het gaat hier immers om verschijnselen inherent aan de constructie van een nieuwbouw.

7. METERS.
De aansluitkosten, waarborg, huur en verbruik van alle meters vanaf de start van de bouw is ten laste van de koper. Deze wordt verrekend bij de notariële akte of bij de voorlopige oplevering van het appartement.

8. WERKEN UITGEVOERD DOOR DERDEN.
Het is de koper niet toegelaten werken van om het even welke aard, voor de definitieve overname van het gebouw door derden te laten uitvoeren; uitgezonderd met schriftelijke toestemming van de verkoper.
9. ERELOON ARCHITECT.
Het ereloon van de architect en ingenieur is inbegrepen in de verkoopprijs, met uitzondering van gevraagde decoratiewerken of wijzigingen t.o.v. de oorspronkelijke plannen, eventueel gevraagd door de koper. Deze meerprijzen worden afzonderlijk verrekend.

10. BOUWTAKSEN.
De forfaitaire bijdragen in de bouw- en overheidstaksen worden verhoogd met de daarop verschuldigde BTW. Deze wordt verrekend bij de notariële akte of bij de voorlopige oplevering van het appartement.

11. VERPLICHTINGEN DER PARTIJEN.
• Wat de verkoper betreft : de verkoper is de verplichting nagekomen het appartement te leveren, bij het ondertekenen van het Proces-verbaal van Oplevering.
• De koper heeft de verplichting het appartement in ontvangst te nemen en er de prijs van te betalen overeenkomstig de artikelen 1582 en volgende, 1650 en volgende van het Burgerlijk Wetboek.
• De koper zal het appartement niet in bezit nemen, vooraleer de verkoper hem de sleutels hiervan heeft overhandigd. Voor de inbezitneming van het appartement wordt een Proces-verbaal van voorlopige oplevering opgemaakt in drie exemplaren en ondertekend door beide partijen.
Slechts na het ondertekenen van voormeld P.V. en de complete betaling van het verschuldigde bedrag worden de sleutels overhandigd.
• De privatieve en gemeenschappelijke delen worden voor de voorlopige oplevering minimum bezemschoon opgekuist. Alle puin en bouwafval wordt verwijderd.